Blog

Ötletes és hasznos - autós kiegészítők ajándékba

Zozo
2020.12.31 11:47

Amikor ajándékválasztásra kerül a sor, nem mindig vagyunk könnyű helyzetben. Ha a barátunknak vagy családtagunknak nincs hobbija, fejtörést okozhat a vásárlás. Azonban ha a megajándékozottnak van autója, máris megoldódott a problémánk. Az autós kiegészítők kiváló ajándékok lehetnek férfiaknak és nőknek egyaránt.

Praktikus telefontartók az autóba

Kínálatunk számos ötletes telefontartozékot tartalmaz. Ezek az ajándékok segítenek abban, hogy kényelmesen és szabályosan használhassák barátaid, szeretteid vezetés közben is a telefonjukat. Különböző telefontartóink akár a visszapillantótükörre vagy a szellőzőre is felszerelhetőek. Könnyen és biztonságosan kezelhető a telefon a kormányra szerelve. Ötletes megoldás a műszerfalra rakható zselélap is, amely megakadályozza, hogy a mobil csúszkáljon a műanyagon. 

Mivel a vezetés közbeni telefonhasználat rendkívül sok veszélyt rejt magában, nagyon hasznos tartozékai az autónak ezek a tartók. Annál is inkább, mert már a telefonok kézben tartása is a hatályos jogszabályokba ütközik. Tehát sem üzenetet nem olvashatunk vagy írhatunk, sőt, a térképet sem böngészhetjük kézben tartott készülékről. 

Ráadásul ez nemcsak arra vonatkozik, ha éppen mozog alattunk a jármű. Ha például megállunk a piros lámpánál, vagy elsőbbséget kell adnunk egy kereszteződésben, akkor sem nézhetjük a mobilunkat.

Adapterek, elosztók, átalakítók

Az újabb gyártású autókban sok esetben már találunk USB-csatlakozót, azonban a régebbi modellekben jól jöhetnek az átalakítók. Ma már nem csak a telefonunkat tölthetjük a szivargyújtóról. Léteznek olyan USB-csatlakozók, amelyeknek az egyik végét a szivargyújtóba kell helyeznünk. Egy egyszerű mozdulattal a régi autónkban is hallgathatjuk a telefonunkról a zenét. 

Ha az autóban egyszerre több telefont kell tölteni, érdemes beszerezni egy többállásos elosztót, ami szintén a szivargyújtóhoz csatlakozik. Ha nem akarunk vezetékekkel bajlódni, kiváló megoldás a Bluetooth-szal működő vezeték nélküli adapter. Ezzel akár zenét is lejátszhatunk, de beszélgetés kihangosítására is kiválóan alkalmas.

Ha a telefonunk töltését is szeretnénk kábelek nélkül megoldani a kocsiban, választhatunk QI töltős telefontartót is. Ezek az eszközök bármely okostelefonnal használhatóak, és olyan ajándékok, amelyek biztosan nem a fiók mélyén végzik majd.

Ajándékok, amelyekre minden autósnak szüksége van

Ma már olyan, kifejezetten vezetéshez vagy autóba szánt ajándékok közül is választhatunk, amelyek nagyban megkönnyíthetik a sofőrök életét. Ilyenek például a vezetést segítő szemüvegszettek. Ezek az uniszex szemüvegek speciális fényszűrővel rendelkeznek. 

Legyen akár nappal vagy éjszaka, esős idő vagy napsütés, a lencsék kiszűrik a zavaró fényhatásokat. Azáltal, hogy élesebb látást biztosítanak a vezetőnek, nagyban növelik az vezetés biztonságát. 

Műszaki hiba esetén jó szolgálatot tehetnek a webáruházunkban kapható speciális LED lámpák vagy egy összecsukható ásó, ha a hóhelyzet fokozódik. Ugyancsak a hideg időben tesz jó szolgálatot egy szivargyújtóról melegíthető termosz.

Vidám autós kiegészítők ajándékba 

Nem csak praktikus, hanem szórakoztató ajándékokkal is meglephetjük autótulajdonos szeretteinket. Egy napelemmel működő, a műszerfalon vidáman táncoló Mr. Bean figura feldobja a reggeli dugót.

A különböző, autóra ragasztható matricák pedig a közlekedés többi szereplőjének okoznak meghökkentő perceket. Érdekes látvány egy zombi vagy épp II. Erzsébet királyné a hátsó ülésen.