Blog

Különleges és praktikus ajándékok túrázóknak

Zozo
2021.04.15 17:56

Ahogy beköszönt a tavasz, elkezdődik a túraszezon. Kínálatunkban megtalálhatóak a hasznos ajándékok a túrázóknak és a természet szerelmeseinek. Ha az ünnepelt rendszeresen járja a túraútvonalakat, praktikus és kis helyet foglaló eszközökre van szüksége. Épp ezért akár születésnapra, akár búcsúztatóra, de akár köszönőajándékként is választhatunk ilyen kellékeket.

A hasznos és különleges ajándékok tárháza gyakorlatilag végtelen, nemtől és életkortól függetlenül mindenkinek találunk meglepetést.

Életmentő apróságok

Amikor nekiindulunk a természetnek, a rövidebb túrák során is fontos, hogy a lehető legkönnyebb legyen a csomagunk. A hosszabb kirándulásoknál ez még inkább így van. Épp ezért praktikusak a zsebben vagy tárcában is elférő úgynevezett túlélőeszközök. Nagyon hasznos lehet egy túlélőkarkötő, mely tűzgyújtásra, vágásokra és segélyhívásra is alkalmas. Emellett kétszázötven kg súlyt is elbír a zsinórzata, amelyet kényelmesen, a csuklóján viselhet az ünnepelt. 

A nindzsa kártya ugyancsak egy kis helyet foglaló, de nagy dolgokra képes túlélőkellék. Elfér a pénztárcánkban a hitelkártyák mellett ez a tizennyolc funkciós eszköz. Többek között konzervnyitó, csavarhúzó, palacknyitó, vonalzó és vágóeszköz egyben. Ugyancsak nagyon praktikus lehet a bankkártya méretűre csukható zsebkés. Kis mérete ellenére teljes értékű vágóeszköz. Acéléllel rendelkezik, és rendkívül sokoldalúan alkalmazható, elengedhetetlen tartozéka egy vérbeli túrázó csomagjának.

Ajándék éjszakai túrázóknak

Az igazán megszállott természetjárókat az éjszaka sem riasztja vissza a túrázástól, kempingezéstől. Számukra kiváló meglepetés lehet egy minőségi világítóeszköz. Kínálatunkban megtalálhatóak a legkülönfélébb lámpák. A három fényszórós fejlámpa kényelmes viselet, mely szabadon hagyja mindkét kezet. A bevilágított terület azonban kialakításának és elhelyezésének köszönhetően kellően széles.

Műszaki problémák, szerelendő alkatrészek éjszakai is adódhatnak. Ezekben az esetekben jön nagyon jól a lámpával ellátott, nyolc funkciós csavarhúzó. A hat darab LED lámpa a legnagyobb sötétségben is megvilágítja a terepet, és segít megoldani a váratlan helyzeteket. 

A biciklikre szerelhető különböző világító alkatrészek is nagyon praktikusak. A szelepsapkára szerelhető LED égők biztosan láthatóvá teszik használóját a sötétben. Ráadásul nem csak biztonságosabbá teszik a közlekedést, hanem nagyon jól is mutatnak.

Evés-ivás a természetben - egyszerűen

Akár kisebb kirándulásról, akár többnapos túráról van szó, enni és inni mindig kell. A különböző praktikus és humoros kivitelű kulacsok megkönnyítik a folyadék-utánpótlást. Erre nagy hangsúlyt kell fektetnünk, különösen intenzív mozgás során. 

A különböző hordozható evőeszközkészletek és tányérkészletek ugyancsak elengedhetetlen túrakellékek. A minőségi anyagokból készült kompakt készletek leegyszerűsítik a szabadban való étkezést.

A legegyszerűbb dolgunk akkor van, ha otthonról, termoszban hozott italokat fogyasztunk. Azonban ha egyéb, palackos italok is lapulnak a táskában, jól jön egy palacknyitó. Az univerzális darabokkal sokoldalú eszközre teszünk szert.

Egyéb praktikus ajándékok túrázóknak

Minél jobban felkészülünk egy túrára, annál kevésbé érhet minket meglepetés. Egy összecsukható ásó jó szolgálatot tehet, ha elakadunk a sárban, vagy egyéb akadályba ütköztünk. A napelemes multirádió pedig gondoskodik arról, hogy mindig naprakészek maradjunk.