Kukta és leveses lábas 13L

-41%
Nincs raktáron.
Kukta és leveses lábas 13L
Kukta és leveses lábas 13L
Kukta és leveses lábas 13L
Kukta és leveses lábas 13L
16 990 Ft
9 990 Ft

A nagyszerűsége a méreteiben és a kialakításában rejlik, ugyanis ez az edény a szélessége miatt nem foglal el, csak egyetlen egy főzőlapot, mégis 13 literes. Elmaradhatatlan nagy fazék minden háztartásba!

Részletek

Ez a tökéletes edény az otthonodba! Kukta és húsleves fazék egyben! A nagyszerűsége a méreteiben és a kialakításában rejlik, ugyanis ez az edény a szélessége miatt nem foglal el, csak egyetlen egy főzőlapot, mégis 13 literes. Elmaradhatatlan nagy fazék minden háztartásba! Természetesen lehet benne bármit főzni. Kiváló választás Karácsony környéki kocsonyához, ünnepi marhapörkölthöz, családi adag töltött káposztához, de! Kiadós húsleveshez tökéletes! Akár kg számra is bele teheted a zöldségeket, a húst és nem kell végre az asztalnál osztozkodni a fél répán, vagy az 1 szem krumplin. Annyit tudsz belőle szedni, ami az egész családnak bőségesen elég lesz. A maradék levet egyszerűen fagyaszd le, abból isteni húsleves alaplét kapsz. Felhasználhatod egyéb ételekhez, víz helyett ezt add majd hozzá és sokkal finomabb lesz minden. A kukta funkciót használatához zárd rá a fedelét! Gyorsabban és ízletesebben készülnek el benne az ételek. Alumínium-acél ötvözetű, hőtároló talpa miatt sokkal hamarabb átfő az étel, a nyomás alatt pedig nagymértékben csökken a főzési idő, akár felére-harmadára. A nemesacél nem oxidálódik, nincs rajta bevonat, ami főzés közben kioldódna, mint a teflon edényeknél. Így nemcsak hogy ízletesebben, gyorsabban, hanem egészségesebben tudsz ételt készíteni benne. A vitaminok, ásványi anyagok sokkal jobban megmaradnak, ízletesebb, aromásabb lesz benne minden. Tartós anyagokból készült, így évtizedeken keresztül használható.

Alapanyagok, amelyeket érdemes kuktában főzni:
- bab, lencse, csicseriborsó, sárgaborsó,
- birsalma
- minden gyökérzöldség, különösen a cékla, valamint a sütőtök, a krumpli
- lassan puhuló gabonák: gersli, barna rizs
- marhából, birkából, keményebb húsú, idősebb állatok, vadak húsából készülő ételek, pörköltek
- káposztás ételek


Anyaga: rozsdamentes nemesacél
Méretei: 34,5cm magas, 23cm széles (fül nélkül)
Űrtartalma: 13 liter
Bruttó súly: 2,6 kg
Használható: gáz-, elektromos-, kerámialapos-, és indukciós tűzhelyen is
Tisztítása: semleges folyékony mosogatószerrel. Kerüld a karcosodást okozó szerek és eszközök használatát!
Mosogatógépben is tisztítható!

Biztonságos kialakítása miatt ennek az edénynek a fedelét csak akkor tudod levenni, ha a nyomás az edényben megszűnt! Azonban a felgyülemlett gőz ekkor is égethet!

Kukta biztonsági alapszabályok:
- A kukta legyen mindig tiszta, főleg a gumiszigetelés és a szelep környékén, mert a dugulás balesetet okozhat!
- Olvasd el a kuktához mellékelt használati utasítást használat előtt!
- Az edényt csak a maximum jelig töltsd meg, hogy legyen helye a gőznek.
- Az edényt megfelelően zárd le, ellenőrizd, hogy ne szökhessen a gőz sehol!
- Ha az étel felforrt, ezt a szelep jelzi. Vedd egészen alacsonyra alatta a lángot, vagy a hőmérsékletet!
- A főzési időt ettől a pillanattól kezdve számítsd!
- Ha ellenőrizni szeretnéd, hogy elkészült-e az étel, először csökkents a nyomást a szelep lenyomásával! Ezt követően is maradj azonban nagyon óvatos!
- Ha elkészült az étel, az edényt húzd le a lángról és hagyd lassan, minimum 5-15 perc alatt kihűlni! Csak aztán vedd le a fedelét, de akkor is óvatosan, arcot félrefordítva és ha lehet sütőkesztyűvel nyúlj hozzá!

Adatok
Cikkszám
02653
Hasonló termékek