Környezetbarát energia készítő készlet

Nincs raktáron.
Környezetbarát energia készítő készlet
3 590 Ft
Részletek
Szeretsz kísérletezni? Érdekel az elektronika? Ennek a játéknak a segítségével egyszerű anyagokból, mint például burgonya, citrom, alma, vagy víz, esetleg föld felhasználásával nyerhetsz ki magadnak környezetbarát energiát! Az így elkészített elem segítségével pedig megszólaltathatod a készletben található zenélő gépet, a LED lámpát, vagy elindíthatod az órát. Kitűnő játék és tanulási lehetőség a kísérletezni vágyó fiatalok számára. A játékot a Middlesex Egyetemen fejlesztették ki. Ez nem csupán játék, hanem oktatási segédeszköz is egyben!

A készlet tartalma: óra, zenegép, cinklapok, rézlapok, öntapadós ragasztó, vezetékek, papírpohár, LED lámpa, részletes leírás.

Wikipédia: Az elektromos áram elektromosan töltött részecskék áramlásából adódik. A részecskék lehetnek pozitív vagy negatív töltésűek. Elektromos áramra példa lehet az elektronok áramlása fémekben (vagy más vezető anyagokban), illetve az elektrolitokban létrejövő áram, amikor töltött ionok áramlanak a folyadékban. Maguk a részecskék fizikailag viszonylag lassan mozognak, azonban a mozgást létrehozó elektromos tér gyakorlatilag fénysebességgel halad. Azokat az eszközöket, amelyekben áram folyik, elektromos vagy elektronikus berendezésnek nevezzük. Egyenáram az, amikor a töltött részecskék csak egy adott irányba mozognak, az áramlás iránya nem változik. Ezzel szemben váltakozóáramról beszélünk, ha a részecskék áramlása periodikusan oda-vissza történik. Történelmi okokból azt mondjuk, hogy az áram a pozitív pontból a negatív pont felé halad, holott ma már tudjuk, hogy az elektronok áramlása ezzel ellentétes...
Adatok
Cikkszám
01694
Hasonló termékek