Hólabda fánk, csöröge fánk sütőforma

-21%
Hólabda fánk, csöröge fánk sütőforma
Hólabda fánk, csöröge fánk sütőforma
Hólabda fánk, csöröge fánk sütőforma
Hólabda fánk, csöröge fánk sütőforma
Hólabda fánk, csöröge fánk sütőforma
Hólabda fánk, csöröge fánk sütőforma
Hólabda fánk, csöröge fánk sütőforma
Hólabda fánk, csöröge fánk sütőforma
Hólabda fánk, csöröge fánk sütőforma
Hólabda fánk, csöröge fánk sütőforma
Hólabda fánk, csöröge fánk sütőforma
Hólabda fánk, csöröge fánk sütőforma
Hólabda fánk, csöröge fánk sütőforma
Hólabda fánk, csöröge fánk sütőforma
Hólabda fánk, csöröge fánk sütőforma
Hólabda fánk, csöröge fánk sütőforma
3 390 Ft
2 690 Ft
Részletek

Hólabdafánk, csörögefánk, vagy schneeballen sütőforma. Készíts fánkot máshogyan, mint ahogy eddig szoktál! Nagyszüleink majdnem elfeledett ünnepi édessége, a finom, lágy tésztából készült puha, omlós csörögefánk. Kiváló sütemény ünnepekre, karácsonyra, szülinapra, családi összejövetelekre, vagy akár esküvőre is. A hólabda alakú sütemény minden ünnepi asztal tradicionális dísze lehet ma is. Eredetileg a kisütött labdákat porcukorba forgatták, ma már akár színes cukormázba, olvasztott csokoládéba, karamellbe is forgathatod. Állítsd össze a saját fánk tésztádat egy egyszerű csörögefánk receptből, vagy használd az alábbi receptet és forró olajban pillanatok alatt ki tudod sütni a finomságokat! Fahéjas porcukorral hintve igazi finomság! 

- Anyaga: ónozott lemez
- Mérete: 29 cm (hossza) 7 cm átmérő (a labda forma)
- Olajban való sütéshez
- Tisztítása: semleges folyékony mosogatószerrel. Ne használj karcosodást okozó szereket, vagy eszközöket! .
 
Hozzávalók,  kb. 40 db fánkhoz:
10 tojás sárgája
2 evőkanál tejföl
2 dkg élesztő
2 kávés kanál porcukor
½ mokkáskanál só
1,5 cl rum
½ kg finomliszt
A sütéshez bő olaj, vagy zsír

Elkészítés
A tojássárgáját a tejföllel, cukorral, rummal jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sót és az élesztőt és könnyen kezelhető tésztát gyúrunk belőle. Ezután vékonyra, kb. 2 mm vastagságúra nyújtjuk, majd kis négyzetekre vágjuk (dereglyevágóval is lehet). A kis tésztalapokat ezután egyesével 7-8 helyen úgy vágjuk be, hogy körben ujjnyi szegélye egyben maradjon. Minden második csíkot megemelünk, és ügyesen gömböt formálunk. A lehető legkisebb fazekunkba belehelyezzük a speciális hólabdasütő-formát, ugyanis így látni, hogy mennyi zsiradékot kell benne felforrósítani, mennyi lepi majd el a fánkokat. A zsiradékot megforrósítjuk. A formázott tésztagömböket belehelyezzük a forma egyik felébe, a két végét összefogjuk, és forró, bő zsiradékban kisütjük. Kb. 2 percig sütjük. Ezalatt a tészta szépen megnő, de csak gömb alakban tud kiterjeszkedni a formának köszönhetően, így nyeri el speciális alakját. A formát a zsiradékból kiemeljük, és a szép világosbarnára sült, pillekönnyű fánkot konyhai papírtörlőre szedve lecsöpögtetjük. Nagyjából 5-6 fánk után érdemes az olajat a tűzről levenni 1-2 percre, hogy ne forrósodjon túl. Amikor az első 20 fánkunk megsült, a zsiradékot cseréljük le, a tészta másik feléből készült 20 fánkot friss zsiradékban kezdjük sütni. A kihűlt fánkokat porcukorba forgatjuk, (lehet vaníliával, fahéjjal ízesített is) így lesz „hólabda” belőle.

Adatok
Cikkszám
12355
Kiegészítő termékek
-45%
2 890 Ft
1 590 Ft
-25%
ÚJ
Hasonló termékek
-44%
1 390 Ft
780 Ft
-15%
5 890 Ft
4 990 Ft
-14%
3 490 Ft
2 990 Ft
-36%
1 390 Ft
890 Ft
-47%
-23%
1 290 Ft
990 Ft
-54%
2 990 Ft
1 390 Ft
-67%
2 990 Ft
990 Ft
-28%
2 490 Ft
1 790 Ft
-40%
990 Ft
590 Ft
-33%
2 990 Ft
1 990 Ft
-39%
1 290 Ft
790 Ft
-37%
2 990 Ft
1 890 Ft
-25%
1 990 Ft
1 490 Ft
-33%
5 990 Ft
3 990 Ft
-51%
-65%
1 990 Ft
690 Ft
-58%
690 Ft
290 Ft
-29%
1 390 Ft
990 Ft
1 590 Ft
-40%
1 990 Ft
1 190 Ft
-61%
-41%
1 690 Ft
990 Ft
-33%
3 990 Ft
2 690 Ft
-36%
-34%
-61%
-30%
ÚJ
1 990 Ft
1 390 Ft
-38%
1 590 Ft
990 Ft
-60%
1 990 Ft
790 Ft
-40%
2 990 Ft
1 790 Ft
-40%
1 990 Ft
1 190 Ft
-14%
3 490 Ft
2 990 Ft
-25%
1 990 Ft
1 490 Ft