Fánk szaggató

-25%
Fánk szaggató
Fánk szaggató
Fánk szaggató
Fánk szaggató
Fánk szaggató
Fánk szaggató
Fánk szaggató
Fánk szaggató
Fánk szaggató
Fánk szaggató
Fánk szaggató
Fánk szaggató
Fánk szaggató
Fánk szaggató
Fánk szaggató
Fánk szaggató
Fánk szaggató
Fánk szaggató
Fánk szaggató
Fánk szaggató
Részletek

Szalagos fánkhoz, vagy mártott donut készítéséhez elengedhetetlen sütemény kiszúró forma. A farsangi időszak elengedhetetlen kelléke a a finom fánk lekvárral, vagy csokoládéval, karamellel mártva. Persze az év bármely napján szívesen fogyasztjuk. Ez a készlet tartalmaz egy kiszúró formát a tökéletes és egyforma fánkokhoz, valamint egy praktikus csipeszt arra az esetre, ha például csokoládéba mártanád az egyik oldalát. Igazán nagyszerű ajándékba is! Bár a legfinomabb fánkot a nagyi készíti évek óta, biztosan örülne neki még ő is!



A csomag tartalma:

1 db fánk kiszúró 1 db mártogatós csipesz

anyaga: élelmiszer ipari tartós műanyag

mérete: külső 8cm belső 2,5cm a csipesz: 11cm,

színben esetleg eltérhet (sárga vagy barna)



Csokis szalagos fánk:

50 dkg finomliszt, 3 dl min. 2,8-as tej, 3 dkg élesztő, 2 evőkanál porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 db tojássárgája, 2-3 dkg vaj, pici só, egy kupak rum aroma, olaj a sütéshez, 200 g jó minőségű csokoládé



Elkészítés: A tejet meglangyosítjuk, majd felfuttatjuk az élesztőt egy fél kanál porcukorral. A csokoládét gőz fölé rakjuk olvadni egy edényben és néha megkeverjük. A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a tojássárgáját, a porcukrot, a vanília cukrot, a vajat, egy picit megsózzuk, beleöntjük a rumaromát. Ezeket jól összedolgozzuk, majd a végén belekeverjük a felfuttatott élesztőt is és ruha alatt, szobahőmérsékleten kb. fél óráig hagyjuk kelni. Ha megkelt, kb. 1 cm vastagra nyújtjuk és a formával kiszaggatjuk. A nyers, kis fánk formákat újra 20-25 percig pihentetjük letakarva. Előmelegített olajban fedő alatt 1 percig sütjük, majd megfordítjuk, és ismét kb. 1 percig sütjük fedő nélkül. Szalvétára szedjük, vagy lecsöpögtetjük a felesleges olajtól, majd a mártogatós csipesszel a közepét megfogva csokiba mártjuk az egyik felét és tálcán hagyjuk kihűlni.



[video]PKG_TObuyNk[video]
Adatok
Cikkszám
03214