Créme Brulée - szakácsfáklya

Créme Brulée - szakácsfáklya
Részletek
Nagy teljesítményű kézi gázégő, lángszóró, karamellizáló, flambírozó pisztoly. Közel 1350 °C hőfokot ér el. Szabályozható, maximálisan 15cm hosszú láng. Piezo gyújtású, egy gombnyomással indítható. Biztonságosan üzemel, bármilyen, jó minőségű öngyújtógázzal feltölthető, ami akár otthon is egyszerűen elvégezhető. Speciálisan kifejlesztett szakács fáklya, ami flambírozó, karamellizáló pisztolyként használható. A karamellizáló pisztoly segítségével másodpercek alatt karamell (égetett cukor) készíthető szórt cukorból pl. puding, vagy tejberizs tetejére! De alkalmas pl. a Rákóczi túrós és hasonló sütemények tetején lévő tojáshab megpörkölésére is. A klasszikus Creme Brulee (Créme Bruée) desszert készítéséhez elengedhetetlen!

Használható még barkácsoláshoz, forrasztáshoz, modellezéshez, ékszerjavításhoz, stb. is.
Készítsd el a saját Créme Brülée élmény desszertedet:

Karibi Créme Brülée:

hozzávalók: 1db valódi vaníliarúd, 2dl kókusztej, 1 kis doboz főzőtejszín, 10dkg cukor, 4 tojás sárgája, 4 kanál kókuszreszelék, 4 kanál barna cukor, vagy nádcukor

A vaníliarudat hosszában bemetsszük és a kés hegyével finoman kikapargatjuk. Összeöntjük a kókusztejet, a tejszínt, a cukrot, a tojássárgákat, a vaníliát, a kókuszreszelék felét és jól simára keverjük. Érdemes 1-2 órára hűtőben érlelni, hogy az ízek jól átjárják egymást! 4db kis, tűzálló tálkába öntjük és egy nagyobb edénybe helyezzük. Az edénybe vizet öntünk, majd 120°C-fokra előmelegített sütőben legalább 1-1,5 órát gőzöljük. Az edényeket kivesszük, majd hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt, a tetejére szórjuk a barna cukrot és a szakácsfáklyával rákaramellízaljuk. Fogyasztás előtt megszórjuk a maradék kókusz reszelékkel, esetleg banánkarikákat is tehetünk mellé.
Adatok
Cikkszám
02163
Hasonló termékek