BBQ Smoker - grillező és füstölő

-22%
VAN
Raktárkészlet:
BBQ Smoker - grillező és füstölő
BBQ Smoker - grillező és füstölő
BBQ Smoker - grillező és füstölő
BBQ Smoker - grillező és füstölő
BBQ Smoker - grillező és füstölő
BBQ Smoker - grillező és füstölő
BBQ Smoker - grillező és füstölő
BBQ Smoker - grillező és füstölő
BBQ Smoker - grillező és füstölő
BBQ Smoker - grillező és füstölő
BBQ Smoker - grillező és füstölő
BBQ Smoker - grillező és füstölő
Részletek

Füstölésre és Grillezésre is egyaránt alkalmas BBQ smoker. Akár egyszerre is lehetséges a grill toronnyal az ételeket füstölése és hagyományos grillezni is. A három grillrácsnak köszönhetően egyszerre több ételt is süthetsz benne, például felül a húsokat, alul a zöldségeket, vagy grillsajtot is. A beépített hőmérő segítségével nyomon követhető a smoker belső hőmérséklete. Praktikus mérete miatt ideális családi kerti sütögetésekhez, nyaraláshoz. Füstölhetsz vele magadnak házi kolbászt, halat, sajtot, húsokat is.A csomag tartalma: 3 darabból álló test, 2 db faszén tartó, 3 db grillrács, 4 db láb, 3 db fogantyú, 1 db hőmérő, alkatrészek, szerszámok, leírás

Anyaga: fém lemez, vastagsága 0,5 mm

Mérete: 40 cm átmérőjű, 80 cm magas, 53 cm széles a fülekkel együtt

Súlya: 5,4 kg

Tisztítása: Semleges folyékony mosogatószerrel mosd el, öblítsd le, és hagyd megszáradni! Ne használj karcosodást okozó szereket, eszközöket!FIGYELEM! ÖSSZESZERELÉS SZÜKSÉGES! FÜSTÖLŐ- GRILLEZŐ HASZNÁLATA:

A füstölő - grillező kizárólag kültéri használatra lett kialakítva. TILOS beltéren, sátorban, autóban, lakókocsiban, hajón és egyéb zárt térben használni.

A füstölőt / grillezőt kizárólag egyenes talajon használd, távol gyúlékony anyagoktól.

Begyújtáshoz csak az erre a célra kapható gyújtófolyadékot használj! Tilos benzint, gázolajat vagy egyéb, nem a füstölők/grillezők begyújtására gyártott folyadékot használni!

A használni kívánt faszenet, fát (egyebet) az előírt módon izzítsd fel!

Grillezéskor begyújtás után, hagyd a faszenet a gyújtófolyadékkal vörösen izzani legalább 30 percig! Csak ezután kezd el a grillezést!

Biztonsági okokból tarts a begyújtott füstölő-grillező közelben egy vödör vizet vagy homokot.

Kizárólag jó minőségű, száraz tüzelőanyagot használj!

Használat közben a készülék felforrósodik! Begyújtás után ne mozgasd!

Használat közben ne engedd  a gyerekeket és kisállatokat a készülék közelébe!

Soha ne hagyd a grillezőt/füstölőt felügyelet nélkül!

Ne grillezz nagy lángon! Mielőtt elkezded a grillezést, várd meg, amíg a szenet befedi egy vékony réteg hamu.

Zsíros ételekhez eldobható a grilltálca használatát javasoljuk.Begyújtás: távolítsd el a fedőt (C), felső testet (B), rácsot (E), zsírfogót! Győződj meg róla, hogy a faszén rács (F) a faszén tartóban (D) helyezkedik el! Nyisd ki a hamutálca ajtaját (H)! Tedd a szenet, vagy fát (Fenyőt ne használ!) piramis alakban a faszén tartó közepébe! Gyújtsd be a tüzet! Hagyd égni a szenet/fát körülbelül 25 percig! Egyenletesen terítsd szét a szenet/fát, ha már befedte egy vékony réteg hamu! Hozzáadhatsz ízesített, illatosított faforgácsot is. Áztasd a faforgácsokat vízben 10 percig, majd szárítsd ki használat előtt! Használd közvetlenül a forró faszénen, így a füst eljut az ételhez és fokozza az ízét. Hozzáadhatsz az ízesített faforgácsokhoz a víztartó tálba zamatos keveréket a kedvenc borodból, zöld-fűszernövényből.Almás ízesítés: lágy, ideális a vadhúshoz, halhoz, szárnyashoz

Tölgyfa ízesítés: közepes, ideális a sertéshúshoz, szárnyashoz

Hikori-fa ízesítés: erőteljes, ideális a sertéshús szeletekhez, bordához, sültekhezFüstölés folyamata:

Helyezd a zsírfogót biztonságosan a 3 tartó lábra az alsó testen

Töltsd meg ezt a tálat vízzel

Helyezd a rácsot a csöpögtető tálcára

Helyezd az ételt egy rétegben a rácsra, vagy akassza fel a felső rácsra a kampók segítségével, úgy hogy hagyjon helyet közöttük

Helyezd a felső testet az alsó testre, az ajtaját zárd be!

Helyezd a másik rácsot a tartó lábakra a grill tálca tetején és biztosítsd a lábakat! 

Helyezd a fedőt a füstölőre és elkezdheted a füstölést.Főzési tippek

A füstölési folyamat alatt, ne emeld fel a fedőt. A fedő felemelése közben hő szabadul ki, mely növeli a főzési időt.

A fedőt oldalra emelje, ha leveszi főzés közben. Felfelé emeléskor vákuum képződik mely során levegő áramlik a füstölőbe ezáltal az ételt belepi a hamu.Tűz szabályozása

Muszáj a tüzet állandó, egyenletes, alacsony hőmérsékleten tartani. A füstölőben 70°C-nak kell lennie.

Ha a tűz túl meleg, helyezd a fedőt a füstölőre és zárd be az ajtaját, illetve a hamutálcának is. 

Tehetsz a tűzre kevés nedves faforgácsot, mely csökkenti a hőmérsékletet és a tüzet és javulást eredményez. Ha a tűz nem elég meleg, nyisd ki a fedő és a hamutálca ajtaját, mely levegőt enged be ezzel táplálva a tüzet.Víz hozzáadása sütés alatt

Öntsön vizet lassan tölcsérrel vagy edénnyel a felső test kiöntőnyílásán keresztül.Szén/fa hozzáadása sütés alatt

Lassan távolítsa el a fedőt a füstölőről és óvatosan nyissa ki az alsó test ajtaját. Vigyázz, az ajtó forró, használj védőkesztyűt!

A szén vagy fa berakásához használj egy hosszú csipeszt,  elkerülve a hamut és a szikrákat. 

Zárd be a füstölő ajtaját és tedd rá a fedőt. A szén/fa újra begyullad.Tűz eloltása

Helyezd a fedőt a füstölőre! Zárd el a levegő beáramló nyílásokat és ajtókat! Fedd le a szenet homokkal! Soha ne használj vizet a tűz eloltásához!Karbantartás:

Minden egyes használat után oltsd el a tüzet és várd meg, amíg a füstölő kihűl teljesen. Seperd le a hamut a hamutálcára és távolítsd el a füstölőből a fennmaradt, teljes mértékben kialudt maradványokat! Óvatosan súrold ki a  sütőrácsot és a szénrácsot erős kefével, vagy egy összegyűrt alumínium fóliával, ezután töröld ki a füstölőt egy papírtörlővel!Rozsdásodás elkerülése:

Figyeljen oda a füstölő karbantartására a rozsdásodás elkerülése végett! A rács, a grill kosár, a csepegtető tálca, a szén tálca és a készülék kívül-belül elmosható mosószeres vízzel. A mosószeres vizet alaposan öblítsd le!  Töröld szárazra a vizes részeket egy tiszta ronggyal vagy papír törlővel! Ne hagyd, hogy a füstölő, a tálcák és a rácsok maguktól száradjanak meg! A rozsdásodás elkerülése végett bekenheted egy vékony réteg napraforgó olajjal a fedőt, a rácsot, a grill kosarat és a víztartó tálcát. Pár perc után töröld le egy papír törlővel! Ne használj olajat a szén rácson, a szén tálcán és a füstölő belsejében!Figyelmeztetés!

Ne használjon éles tárgyakat vagy súroló szereket a tisztításhoz.! Használat közben vigyázzon a fedő illetve ajtó kinyitásakor! A meleg gőz és tűz megégetheti.A terméket nem mindíg tartjuk folyamatos készleten! Személyes átvétel előtt várd meg a visszaigazolást!  


Adatok
Cikkszám
04461
Hasonló termékek