3 db-os derelye formázó, barátfüle készítő, illetve töltött tészta készítő szett. Ideális derelye, ravioli és más töltött tészták elkészítéséhez. A kivágott tésztalapokat bele kell helyezni, megtölteni, majd egyszerűen csak félbe kell hajtani és ezzel a mozdulattal be is zárja a tésztába a tölteléket. Egyforma méretű tésztákat készíthetsz vele, így ha a barátoknak főzöl, lehet majd magyarázkodni, hogy nem rendelt ételt teszel-e eléjük. A csomagban 3 különböző méretű forma található, ami lehetővé teszi, hogy az éppen megfelelő ételhez szükséges méretet használd.
- kicsi: 6,5 cm
- közeles: 8 cm
- nagy 9 cm
Húsos töltött tészta receptje:
A tésztához a hozzávalók:
60 dkg liszt
1 db tojás
1 - 1,5 dl langyos víz (amennyit felvesz)
só, bors
A tojást egy pohárban villával verd fel 1 dl vízzel! Szitáld a lisztet egy tálba, öntsd hozzá a tojást, a csipetnyi sót, egy kevés borsot! Gyúrd jól össze! Ha szükséges, adagold a maradék vizet is hozzá, a végén egy puha, nem ragacsos tésztát kell kapnod!
A töltelékhez szükséges:
50 dkg darált sertés vagy pulyka hús
20 dkg darált marhahús
2 közepes fej vöröshagyma
7-8 gerezd fokhagyma
só, bors, őrölt kömény
A hagymákat vágd össze, a hozzávalókat keverd össze, majd rúdmixerrel, vagy robotgéppel jó pépesre keverd össze! A tésztát nyújtsd ki kb. 2 mm vastagra, majd például vizespohárral szúrj ki akkorra korongokat belőle, mint a töltött tészta készítő. Helyezz egy lapot a készítőre, tégy bele egy kanál tölteléket, majd hajtsd össze úgy, hogy jól zárja a széleit össze! Ez a miatt is nagyon fontos, hogy kifőzés közben a vízben ne nyíljon szét! Miközben töltöd a tésztákat, tedd fel forrni a főzővizet! Amikor a víz forr, önts bele egy kis olajat, sózd is meg! Egyszerre 10-12 db tésztát dobj a vízbe, majd az újraforrástól számítva kb. 10-15 percig kell főzni, amíg elkészül. Tálra kiszedve azonnal fogyasztható. Reszelt sajtot, zöld fűszereket i szórhatsz rá, olíva olajjal is lehet gazdagítani!