3D bolygó - foszforeszkáló hold

Nincs raktáron.
3D bolygó - foszforeszkáló hold
790 Ft
Részletek

A Holdat ábrázoló háromdimenziós dísz Nappal feltöltődik fénnyel, éjszaka pedig valósággal izzik a sötétben! Amikor leszáll az est, egyszerűen csak világítsd meg pár percre bármilyen fényforrás, éjjeli vagy asztali lámpa, elemlámpa segítségével, majd kapcsold le a fényt, és nézd, ahogy ragyog a sötétben! Különleges, egyedi hangulat minden este!

Holdunk 384.000 km-es távolságra kering a Földtől, saját légköre nincs. A Hold területének napról napra más és más részében gyönyörködhetünk attól függően, hogy hol világítja meg a napfény, ez a jelenség okozza a holdciklusok folytonos váltakozását. Több sikertelen kísérlet után 1969. júliusában az Apollo-11 űrhajóról Neil Armstrong és Buzz Aldrin a Holdon landolt. „Kis lépés egy embernek, de hatalmas ugrás az emberiségnek” – mondta Armstrong, amikor a legelső emberként lépett a Hold felszínére.
Tudtad, hogy a A Hold átmérője 400-szor kisebb a Napénál, ám 400-szor közelebb is van a Földhöz, ez okozza, hogy a Nap és a Hold látszólagos átmérője közel azonos, így amikor megfelelő helyzetbe kerülnek az égitestek, akkor a Hold teljesen képes eltakarni a Napot? Ez a jelenség a napfogyatkozás.


Méret: 225*162mm
Adatok
Cikkszám
00928
Hasonló termékek